Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen-Parelhoenpakketjes in Filodeeg
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Bakplaat
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
4
parelhoenfilets
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
100
ml
gevogeltefond
▢
½
pakje
filodeeg
diepvries, ontdooid
▢
4
blaadjes
verse basilicum
▢
4
plakjes
jambon d'Ardennes
Ardenner ham
Instructies
Snijd een kwart van de citroen in kleine stukjes en pers de rest uit.
Marineer de parelhoenfilets in het citroensap en laat ze 10 minuten marineren.
Haal de parelhoen uit de marinade en wrijf ze in met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de filets rondom lichtbruin.
Voeg de citroenstukjes, gevogeltefond, zout en peper naar smaak toe.
Laat de parelhoen met het deksel schuin op de pan in 7-8 minuten op zeer laag vuur gaarstoven.
Laat het vervolgens afkoelen in het stoofvocht.
Leg op een werkvlak 4 vellen filodeeg uit.
Leg in het midden van elk vel een blaadje basilicum en een plakje ham.
Dep de parelhoenfilets droog met keukenpapier en leg ze op de ham.
Vouw het filodeeg als een pakketje dicht en leg het met de vouwnaad naar beneden op een bakplaat.
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de filopakketjes met de resterende olie.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in 20-25 minuten knapperig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht komt goed tot zijn recht met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
398
kcal
|
koolhydraten:
19
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij