Vet twee bakplaten in of bekleed ze met bakpapier.
Klop de boter met de poedersuiker tot een bleke, luchtige massa.
Voeg de eidooiers, citroenrasp en vanille toe en meng goed.
Zeef de bloem met het bakpoeder en meng dit met de polenta.
Spatel het bloemmengsel door het botermengsel tot een samenhangend deeg.
Vorm lange rollen van 1 cm dik en snijd in stukken van 10 cm.
Vorm van elk stuk een halve maan.
Leg de koekjes met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
Bak de koekjes in 15 minuten lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bewaar ze 5 tot 7 dagen in een afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Heerlijk met een kop groene thee of als onderdeel van een high tea.Wijnadvies:Combineer met een glas lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d’Asti.