Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen Ricotta Courgette Roll-ups
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Dunschiller of mandoline,
Bakplaat
Ingrediënten
▢
4
kleine
courgettes
▢
250
gram
ricotta
▢
Sap van ½ citroen
▢
Een scheutje
extra vierge olijfolie
▢
1
handvol
fijngehakt basilicumblad
▢
50
gram
geroosterde pijnboompitten
▢
Balsamicoazijn
voor het besprenkelen
▢
Olijfolie
voor het besprenkelen en invetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat lichtjes in met olijfolie.
Gebruik een dunschiller of mandoline om de courgettes in lange, dunne reepjes te snijden.
Leg ze op de ingevette bakplaat.
Bestrijk de courgettereepjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Koel ze gedurende 20 minuten in de koelkast.
Meng in een kom de ricotta met het citroensap, een scheutje extra vierge olijfolie, en zout en peper naar smaak.
Roer het fijngehakte basilicum en de geroosterde pijnboompitten door het ricottamengsel.
Leg een kleine theelepel van het ricottamengsel aan een kant van elke courgettereep en rol ze voorzichtig op.
Plaats de courgette roll-ups op een bord en maal er wat zwarte peper over.
Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
Serveer de roll-ups direct als voorgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past perfect bij de frisse citroensmaak en de romige ricotta van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch