Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen-Ricotta Sandwiches
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kaasschaaf
vergiet
plasticfolie
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
komkommer
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
zakje
verse peterselie
30 g
▢
250
g
ricotta kaas
▢
1 - 2
theelepels
olijfolie met citroenaroma
fles 250 ml
▢
1
bakje
surimisticks
150 g
▢
18
sneetjes
wit-casinobrood
▢
1
gerookte
kipfilet
in plakjes
Instructies
Schil de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakken in de lengte.
Verwijder de zaadlijsten.
Bestrooi de komkommerrepen met een halve theelepel zout en druppel er azijn over.
Leg de komkommer in een vergiet, dek af met plasticfolie en leg er iets zwaars op.
Laat de komkommer minstens 30 minuten uitlekken.
Dep de komkommer droog met keukenpapier voor gebruik.
Snijd het blad van de peterselie fijn.
Roer de ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de surimi in lange plakken.
Snijd de korsten van het brood af en besmeer de sneetjes met het ricottamengsel.
Verdeel de komkommerrepen over 6 sneetjes brood.
Beleg 3 sneetjes met gerookte kip en de laatste 3 sneetjes met surimi.
Leg de belegde sneetjes op de komkommerbroodjes.
Dek af met de overgebleven 6 sneetjes brood.
Snijd de sandwiches diagonaal doormidden, tot 4 driehoekjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze citroenachtige en lichte sandwiches.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Broodjes
/
Lunch
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië