Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroengraskipspiesjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Houten spiesjes, geweekt in water om verbranden te voorkomen
kom
Barbecue
Ingrediënten
▢
500
g
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
2
stengels
citroengras
alleen het onderste witte deel, fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
rode chilipeper
fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
1
eetlepel
vissaus
▢
1
eetlepel
oestersaus
▢
1
eetlepel
honing
▢
Sap van 1 limoen
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
In een kom, combineer het fijngesneden citroengras, knoflook, rode chilipeper, sojasaus,
vissaus, oestersaus, honing, limoensap en een snufje versgemalen zwarte peper.
Dit zal de marinade zijn voor de kipspiesjes.
Voeg de in blokjes gesneden kip toe aan de marinade en meng goed, zodat alle kip
gelijkmatig bedekt is.
Laat de kip minstens 30 minuten tot 1 uur in de marinade marineren.
Als je meer tijd hebt, kun je de kip ook langer laten marineren voor meer smaak.
Rijg de gemarineerde kipblokjes op de geweekte houten spiesjes.
Verwarm een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
Zorg ervoor dat het oppervlak goed heet is voordat je de spiesjes toevoegt.
Gril de citroengraskipspiesjes ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of totdat de kip volledig gaar is en een mooie grillmarkering heeft.
Serveer de citroengraskipspiesjes warm met rijst, noedels of een frisse salade.
Je kunt ook extra partjes limoen en chilisaus serveren voor wat extra smaak.
Geniet van deze smaakvolle en aromatische citroengraskipspiesjes als hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Thailand