Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Citroenkwarktaart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Ingrediënten
▢
1
bodem voor kwarktaart
zie recept biscuitgebak
▢
½
flesje kiwi-kruisbessenpuddingsaus
▢
8
blaadjes
witte gelatine
▢
2
citroenen
▢
3
eieren
▢
200
gram
witte basterdsuiker
▢
450
gram
magere kwark
▢
1
pakje
citroen-gelatinepuddingpoeder
Trixy
▢
2
kiwi's voor de garnering
Instructies
Maak een biscuitbodem volgens het recept en bestrijk de bodem met de kiwisaus.
Week de gelatine ± 10 minuten in ruim water.
Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.
Verwarm het citroensap en de rasp, los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op en laat dit lobbig worden.
Splits de eieren, klop de eidooiers in een kom met de suiker schuimig en voeg dit met het gelatinemengsel aan de kwark toe.
Giet het kwarkmengsel op de bodem, strijk het oppervlak glad en zet de taart ± 1 uur in koelkast.
Maak de gelatinepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar neem slechts 4 dl water.
Laat de pudding iets dik worden, schenk haar dan op de kwarkmassa en zet de taart nog enkele uren in de koelkast.
Garneer met plakjes kiwi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart