Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Citroentaart 4
Allerhande maart 2002
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
bakvorm
Blindbakvulling
deegroller
kom
Koelkast
Oven
Ingrediënten
▢
175
g
patentbloem
▢
125
g
en 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
▢
mespunt
zout
▢
100
g
boter of margarine
▢
1
eierdooier
▢
2
citroenen
▢
3
eieren
M
▢
75
ml
slagroom
▢
175
g
poedersuiker
▢
1
eetlepel(s)
bloem om te bestuiven
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
In kom patentbloem, 2 eetlepels basterdsuiker en zout mengen.
Boter, eierdooier en 1 eetlepel water toevoegen en snel tot samenhangende deegbal kneden.
Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deeg uitrollen tot ronde lap, ca. 3 cm groter dan vorm.
Vorm invetten en met deeg bekleden.
Bakpapier (ca. 30 x 30 cm) op deeg leggen en vullen met blindbakvulling.
Taartbodem in ca. 15 minuten lichtbruin en stevig bakken.
Blindbakvulling en papier verwijderen en taartbodem nog ca. 10 minuten laten bakken.
Van 1 schoongeboende citroen schil raspen.
Beide citroenen uitpersen.
In kom eieren loskloppen met 125 g basterdsuiker.
Citroensap, citroenrasp en slagroom erdoor roeren.
Ei-citroenmengsel voorzichtig in taartbodem schenken.
Taart terugschuiven en citroenvulling in ca. 30 minuten stevig laten worden.
Laten afkoelen en afdekken met dikke laag poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Frankrijk