Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroenwolkjes Pannenkoekentaar
lichtrinzige flensjestaart
Porties:
4
Bereidingstijd:
37
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
flensjespan
dresseerschotel
paletmes
invetkwastje
lepels
rasp
Zeef
Ingrediënten
▢
300
g
speltbloem
een gezondere meeloptie
▢
4
dl
ongezoete amandelmelk
▢
Snufje
roze Himalayazout
▢
50
g
kokosbloesemsuiker
▢
2
scharreleieren
▢
Boter
om te bakken
▢
100
g
citroensuiker
▢
Vers citroensap
▢
Likeurglas
Curaçao
optioneel
▢
1
biologische citroen
Instructies
Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
Leg een flensje op een voorverwarmde dresseerschotel, bestrooi met citroensuiker en besprenkel lichtjes met vers citroensap.
Herhaal dit proces, afgewisseld met citroensuiker en citroensap.
Druppel zo nu en dan wat Curaçao over de bovenste laag en serveer de stapel flensjes met partjes biologische citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de citroensuiker door sinaasappelsuiker voor een fruitige twist.
Voor een minder intense smaak: bak de flensjes, rol ze op en bedek alleen de bovenste met vers citroensap.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
9
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken
Land van herkomst
Frankrijk