Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Clafoutis Limousin (kersengebak)
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Taartvorm
mixer
Ingrediënten
▢
500
g
kersen
vers ontpit of uit pot
▢
2 ½
deciliter
melk
▢
75
g
bloem
▢
3
eieren
M
▢
75
g
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
zout
▢
poedersuiker
▢
boter
om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 190 °C.
Taartvorm invetten met boter.
Kersen over bodem van taartvorm verdelen (kersen uit pot eerst goed laten uitlekken).
In kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen.
Beslag over kersen schenken en schaal in midden van oven schuiven.
Clafoutis in 40 à 45 minuten gaar en goudbruin bakken.
Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker.
Warm serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk