Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail van eekhoorntjesbrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
14
g
gelatine
▢
500
g
eekhoorntjesbrood
▢
3
dl
koksroom
▢
3
dl
room
DUXELLES
▢
200
g
eekhoorntjesbrood
▢
1
eetl
olie
GELEI
▢
Afsnijdsels eekhoorntjesbrood
▢
1
ltr
gevogeltebouillon
▢
8
g
iota
SCHUIM
▢
1
ltr
melk
▢
4
takjes
salie
▢
1
eetl
sucro
▢
1
eetl
lecitine
▢
MOUSSE
Instructies
MOUSSE :
Borstel de paddestoelen schoon.
Voeg ze toe aan de koksroom, breng aan de kook en laat van het vuur af 10 minuten trekken.
Pureer in magimix en wrijf door zeef.
Week de gelatine in ruim koud water en los in de massa op.
Laat op ijswater hangend worden.
Klop de room op en spatel door de mousse.
Spuit deze met een spuitzak in de flutes en laat in koeling opstijven.
DUXELLES :
Borstel de paddestoelen schoon, snijd ze bij ( afsnijdsels bewaren ).
Snijd hierna in een fijne brunoise.
Zweet deze aan in lepel olie tot het vocht is verdampt.
Laat afkoelen en verdeel over de mousse.
GELEI :
Voeg de afsnijdsels toe aan de gevogeltebouillon.
Breng aan de kook en laat van het vuur af 10 minuten trekken.
Passeer door een zeef en bind met de iota.
Laat iets afkoelen en verdeel over de duxelles.
Zet de glazen in de koeling.
SCHUIM :
Breng de melk aan de kook, voeg de salie toe en laat een nacht in koeling trekken.
Passeer de melk, voeg de sucro en lecitine toe.
Monteer zeer luchtig met de staafmixer.
Schep vlak voor doorgeven het schuim op de cocktail en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten