Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail van Gerookte Paling en Appel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
gerooktepalingfilet
▢
1
kleine stevige
zureappel
▢
10
sprietjes
bieslook
▢
½
sinaasappel
▢
1-2
eetlepels
medium dry sherry
of witte wijn
▢
1
bekertje
zureroom
▢
8
blaadjes
eikenbladsla
of ijsbergsla
▢
Zout
naar smaak
▢
versgemalen peper
naar smaak
Instructies
Snijd de gerookte palingfilet in dunne reepjes.
Schil de appel en snijd de ze in kleine stukjes.
Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1cm.
Boen de sinaasappel schoon en rasp 1theelepel oranje schilaf.
Pers de sinaasappel uit.
In een kom, roer de geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap, sherry en zure room tot een sausje.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
In een andere kom,meng de paling, appel,1eetlepel bieslooken 1eetlepe; van de saus.
Verdeel het paling-appelmengsel over vier coupes of schaaltjes en schep de overgebleven zure room saus eroverheen.
Bestrooi met de overgebleven bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Vis
/
Voorgerechten