Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Consommé Saint Hubert
heldere bouillon St Hubert
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
kip
▢
botten van een hazerug
▢
1
takje
tijm
▢
50
g
spek
▢
5
jeneverbessen
▢
1
teentje
knoflook
▢
¼
selderijknol
▢
50
g
champignons
▢
1
glas
witte wijn
▢
250
g
schenkel
▢
500
g
botten van wild
▢
1
ui
▢
1
prei
▢
1
mespuntje
lavas
▢
1
takje
peterselie
▢
2
blaadje(s)
dragon
▢
1
bouillonblok
▢
5
peper
Instructies
Maak prei, selderij en champignons schoon.
Snij alles in grove stukken.
Plet de peperkorrels en snij de ui, ongeschild, in grove stukken.
Snij het spek in blokjes en braad deze uit in een braadslee.
Voeg er kipafval, gehakte hazerug, schenkel en botten bij met de stukken ui.
Braad alles nu goed bruin.
Blus af met de wijn en breng alles over in een soeppan.
Voeg de groenten en kruiden toe en de bouillonblok.
Giet er zoveel water bij dat alles onder staat.
Breng aan de kook en laat 4 uur trekken.
Schuim regelmatig af.
Zeef de afgekoelde bouillon eerst door een zeef en dan door een neteldoekse lap.
Laat de bouillon inkoken tot 1 l.
Klaar indien nodig met eiwitten.
Breng de bouillon op smaak en serveer in kleine kopjes.
Serveer er vers stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
/
Vlees
/
Wild
Land van herkomst
Frankrijk