Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coq au Vin (Kip in Rode Wijn)
Een klassieke Franse stoofschotel met kip, spek, champignons en rode wijn. Perfect voor een gezellige winteravond.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Stoofpan
Ingrediënten
▢
1
hele
kip
in stukken
▢
50
gram
ontbijtspek
blokjes
▢
2-3
worteltjes
▢
12
sjalotjes
▢
25
gram
boter
▢
Enkele
takjes peterselie
▢
1
laurierblaadje
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
mespuntje
tijm
▢
Zout
▢
Peper
▢
3 ½
dl
rode wijn
Bourgogne of andere stevige rode wijn
▢
1
bak
champignons
▢
1
dl
koffieroom
▢
1
eetlepel
bloem
Instructies
Bak het spek langzaam uit in een koekenpan.
Voeg de wortel en sjalotjes toe en bak kort mee.
Voeg boter toe en bak de kip rondom bruin.
Voeg wortel, spek, sjalot, peterselie, laurier, knoflook, tijm, zout en peper toe.
Schenk de rode wijn erbij.
Leg het deksel op de pan en laat de kip 20 minuten sudderen.
Voeg de champignons toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Bind het stoofvocht met bloem en koffieroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree, rijst of brood.
Garneer eventueel met extra peterselie.
Wijnadvies:
Dezelfde rode wijn die je gebruikt hebt in het gerecht (Bourgogne of andere stevige rode wijn).
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Stoofpot
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij