Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coq au vin met haricot verts
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
kip
zonder rugstuk
▢
1
fles
rode wijn
▢
een paar takjes
tijm
▢
een paar takjes
rozemarijn
▢
1
potje
kippenbouillon
▢
basterdsuiker
▢
haricot verts
▢
magere spekblokjes
▢
olijfolie
▢
peper & zout
Voor het bouquet:
▢
1
winterpeen
▢
knolselderij
▢
1
ui
▢
1
prei
▢
bleekselderij
▢
1
bakje
champignons
▢
3
tenen
knoflook
Instructies
Snijd het overtollige vet weg van de kippendijen.
Bestrooi met peper en zout en bak ze om en om bruin in de koekenpan.
De dijen afblussen met rode wijn, doe ze dan in een braadpan en voeg de rest van de wijn toe totdat ze net onder staan.
Laat langzaam doorgaren op een middelhoog vuur en laat de tijm meetrekken.
Snijd de groente voor het bouquet in grove stukken en bak het in een koekenpan.
Schep de dijen regelmatig om en als ze bijna gaar zijn doe je het bouquet erbij.
Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar. Bak de spekjes knapperig.
Als de dijen goed gaar zijn, schep je ze samen met de groente uit het vocht.
Voeg de kippenbouillon toe en kook de jus vervolgens in totdat deze iets dikker begint te worden.
Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje bruine suiker toe.
Doe dan de kip en de groente terug in de jus en laat nog een paar minuten doorkoken.
Verwarm de haricot verts en spekjes in een koekenpan met roomboter.
Serveer de kip met de boontjes en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk