Breng water, suiker, citroenschil en rozemarijn aan de kook en laat inkoken tot twee derde.
Laat het mengsel afkoelen.
Leg de plakken ham plat neer en leg op elke plak een coquille.
Bestrijk de coquilles met de marinade en vouw de ham eromheen.
Zet vast met een prikker.
Bestrijk de rolletjes licht met olijfolie.
Bak de coquilles in een Tefalpan op laag vuur gedurende 2 minuten.
Meng de olijven, tomaten, kappertjes, knoflook en 1 eetlepel bieslook in een kom.
Breng de salsa op smaak met zout, peper en olijfolie tot een samenhangend geheel.
Serveer de coquilles met de Mediterrane salsa en garneer met de overgebleven bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de coquilles op een bedje van frisse rucola of jonge bladspinazie voor extra textuur en kleur op het bord. Voeg eventueel enkele druppels citroenolie toe voor een frisse touch.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Verdejo past perfect bij dit gerecht.