Courgette met couscous en runderworst – Snel en smaakvol
Wie dacht dat een snel mediterraan diner saai moest zijn, heeft deze courgette met couscous en runderworst nog niet geprobeerd. Sappige runderworstjes, romige couscous en knapperige courgette met een vleugje knoflook en salsadip maken dit gerecht onweerstaanbaar en supersnel op tafel!
n koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en worsten in ca.
3 minuten rondom bruin bakken en in ca.
8 minuten zachtjes gaar laten worden
In pan 6 dl water met 1 eetlepel olie en zout aan de kook brengen
Van vuur af couscous erdoor roeren en afgedekt ca.
4 minuten laten staan
Intussen courgette wassen, in de lengte halveren en in stukjes snijden
In wok 2 eetlepels olie verhitten en stukjes courgette op hoog vuur ca.
5 minuten roerbakken
Knoflook pellen, erboven uitpersen en ca.
1 minuut meebakken
Op smaak brengen met zout
Rest van olie door couscous scheppen
Op vier borden couscous scheppen
Courgette en worst erover verdelen
Op elk bord 1 eetlepel salsadip scheppen
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer dit gerecht met een frisse groene salade en een paar partjes citroen voor een extra smaakboost.Wijnadvies:Bij deze mediterraanse klassieker past een lichte rode wijn zoals een Spaanse Tempranillo of een Italiaanse Chianti. De sappige runderworstjes en de zachte courgette combineren perfect met een fruitige en licht kruidige wijn. Voor een alcoholvrije optie kun je kiezen voor een gekoelde granaatappel- of cranberrysap met een scheutje bruiswater.