Courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie
Deze courgette-tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie is een feestje op je bord. De frisse bieslookolie en sappige garnalen maken dit snelle, gezonde hoofdgerecht onweerstaanbaar. Perfect voor wie een lichte, smaakvolle maaltijd wil zonder uren in de keuken te staan!
Bieslook boven kommetje fijn knippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Tagliatelle in ruim kokend water met zout in ca.
8 minuten beetgaar koken.
Courgette wassen en in de lengte halveren.
Zaadjes met theelepel eruit scheppen.
Courgette met kaasschaaf of rasp in dunne linten schaven.
Courgettelinten door pasta scheppen en ca.
1 minuut meekoken.
Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan.
In pan rest van olie verhitten en knoflook en garnalen ca.
2 minuten al omscheppend bakken.
Van vuur af bieslookolie erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tagliatelle met courgette over vier borden verdelen.
Garnalen met olie erover scheppen.
Serveren met gebakken tomaten uit de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met verse tomaatjes uit de oven of een frisse groene salade voor extra kleur en smaak.Wijnadvies: Een frisse, witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de garnalen en bieslookolie. De lichte zuren snijden door het vet van de olijfolie en versterken de delicate smaak van de courgettelinten. Probeer bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc uit Marlborough voor een smaakexplosie!