Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettecarpaccio met Rookvlees en Champignons
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
antiaanbakpan
Koekenpan
Kaasschaaf of dunschiller
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
balsamicoazijn
▢
8
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
1
eetlepel
verse Italiaanse kruidenmix
fijngesneden
▢
250
g
kastanjechampignons
in plakjes
▢
25
g
pijnboompitten en/of pompoenpitten
▢
2
courgettes
▢
1
theelepel
zeezout
▢
½
zak
rucolasla
à 75 g
▢
150
g
runderrookvlees
Instructies
Klop de balsamicoazijn met olijfolie en Italiaanse kruiden tot een dressing.
Voeg zout en peper naar smaak toe en schep dit door de champignons.
Bak dit champignonmengsel 5 minuten op hoog vuur in een antiaanbakpan bruin en krokant.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden.
Bestrooi ze met wat zeezout.
Leg in het midden van elke courgetteplak een bergje rucola en schep de champignonplakjes uit de dressing op de rucola.
Sprenkel de overgebleven dressing over de plakken courgette.
Drapeer de plakjes rookvlees tegen het bergje rucola en strooi de pijnboompitten over het geheel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
295
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij