Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettes Gevuld met Zomerse Stamppot
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Keukenmachine
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
courgettes
▢
Lente-uischotel met ham
hoeveelheid naar smaak
▢
2
sneetjes
oud brood
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een lepel.
Verdeel de lente-uischotel met ham over de vier halve courgettes.
Maal in de keukenmachine de boterhammen fijn met 3 eetlepels olijfolie en de gepelde knoflookteentjes.
Verdeel dit mengsel over de courgettes en bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in met de resterende olijfolie en leg de gevulde courgettes erin.
Plaats de courgettes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch