Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettesoep van Hetty van Es
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Ingrediënten
Voor de soep:
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
kleine
rode ui; fijngesneden
▢
3
teentjes
knoflook; fijngesneden
▢
¼
theelepel
gedroogde tijm
▢
⅛
theelepel
gemalen komijn
▢
⅛
theelepel
zout
▢
Rode pepervlokken
gebruik er héél weinig van – ik had er teveel ingedaan
▢
2
middelgrote courgettes; geschild en grof gehakt
▢
7,5
dl
groentebouillon
Voor de basilicumroom:
▢
3
eetlepel(s)
zure room met een laag vetgehalte
▢
2
eetlepel(s)
verse basilicum; fijngehakt
▢
2
theelepel
vers citroensap
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
zout
Instructies
Verwarm de olie in een middelgrote pan op een gemiddeld vuur.
Voeg ui, look, tijm, komijn, zout en wat pepervlokken toe.
Zet het vuur lager en laat sudderen tot de ui zacht is (ongeveer 8 minuten).
Voeg de courgettes toe, roer alles goed door elkaar gedurende één minuut.
Voeg de bouillon toe, zet het vuur hoog en breng tot aan het kookpunt.
Zet dan het vuur terug op medium en laat 15-20 minuten sudderen.
Terwijl de soep aan het koken is, meng je de zure room met de basilicum, het citroensap en een snuifje zout en peper in een klein kommetje.
Pureer de soep in een blender tot ze fluwelig is.
Verdeel over 4 kommetjes, laat in ieder kommetje 1 eetlepel basilicumroom glijden en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch