Couscous met Kip, Amandelen en Zongedroogde Tomatentapenade
Dit mediterraan geïnspireerde gerecht, couscous met kip en amandelen, is niet alleen snel te maken maar ook een explosie van smaak: knapperige amandelen, malse kip en een romige zongedroogde tomatentapenade die je couscous omtovert tot een ware smaaksensatie. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je indruk wilt maken zonder uren in de keuken te staan.
3eetlepelszongedroogde tomatentapenadebakje à 100 g
4eetlepelsolie
75gcouscouspak à 400 g biologisch
1zakjeroerbakmix250 g
15ggarneeramandelenzakje à 45 g
Instructies
In pan 125 ml water aan de kook brengen.
Kipfilet overdwars in 5 plakjes snijden.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kipfilet in ca.
8 minuten bruin en gaar bakken, af en toe keren.
Intussen in roerbakpan rest van olie verhitten en roerbakmix al omscheppend ca.
5 minuten bakken.
Intussen couscous in kom doen, kokend water erbij schenken en ca.
5 minuten laten staan.
Couscous omscheppen en met amandelen aan roerbakmix toevoegen.
Al omscheppend ca.
1 minuut bakken.
Tapenade erdoor scheppen en kort meewarmen.
Couscous op bord scheppen en kip erop leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer dit gerecht met een frisse groene salade en een paar partjes citroen om de smaken op te frissen.Wijnadvies: Bij dit mediterraan gerecht past een lichte, frisse witte wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc perfect. De frisse zuren van de wijn contrasteren mooi met de romige zongedroogde tomatentapenade en knapperige amandelen. Voor wie rood prefereert: een lichte Pinot Noir kan ook verrassend goed combineren. Meer tips over bijpassende wijnen vind je op wijnadvies.nl.