Spoel de kikkererwten af en laat ze 12 uur weken in ruim water.
Verhit olie in een koekenpan en bak het vlees of de kip rondom bruin.
Breng de bouillon aan de kook.
Snijd de ui in halve maantjes en voeg ze toe, kruid met peper en zout.
Ontvel de tomaat, snijd deze in reepjes en voeg toe.
Voeg de kruiden, kikkererwten, saffraan en koriander toe aan de bouillon.
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
Voeg dan het vlees toe en laat het nog eens 30 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
Meng de couscous met extra vierge olijfolie en 3 dl water en laat 30 minuten in een kom wellen.
Maak intussen alle groenten schoon, snijd ze in niet te kleine stukken en voeg ze toe aan de bouillon in volgorde van gaartijd.
Stoom de couscous boven de vlees- en groentenbereiding.
Parfumeer de couscous met een klontje boter en schep het op in een grote schaal.
Leg het vlees in het midden en schik wat van de groenten eromheen.
Lepel wat saus over het geheel en serveer de rest van de groenten in saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Probeer te variëren met andere groenten, zoals 200 g pompoen of een kwart bloemkool, afhankelijk van je voorkeur en het seizoen. Vermijd paprika om de authenticiteit van dit gerecht te behouden. Gebruik een stoompan voor het beste resultaat.