Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crudités van Lofsoorten met Pijnboompitten-Vinaigrette
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Hakmolen of staafmixer
kommetjes
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
witlofstruikjes
▢
2
rode witlofstruikjes
gemarmerd rood met wit
▢
1
kropje
radicchio
▢
3
eetlepels
pijnboompitten
▢
2
dl
olijfolie
▢
4
eetlepels
rode wijnazijn
▢
3
eetlepels
balsamicoazijn
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Verwijder lelijke bladeren van alle lofsoorten.
Haal voorzichtig de bladeren los van de kropjes en rangschik ze mooi op 6 borden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan gedurende 2 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Schep ze uit de pan op een bord en laat ze afkoelen.
Maal de pijnboompitten zeer fijn in een hakmolen of met een staafmixer.
Maak een vinaigrette door de olijfolie, rode wijnazijn, balsamicoazijn, zout en peper te kloppen.
Roer de fijngemalen pijnboompitten door de vinaigrette.
Schep de vinaigrette in 6 afzonderlijke kommetjes en plaats ze in het midden van de borden.
Serveer de lofbladeren op de borden en laat de gasten naar wens de vinaigrette over de lof druppelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse en knapperige crudités gaan goed samen met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag