Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Curry van lamsvlees:
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
lamsbout
in stukjes
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
1
theelepel
gemalen koriander
▢
Mespunt
chilipoeder
▢
1
theelepel
gemalen kardemom
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
dl
Turkse of Griekse yoghurt
▢
150
g
kikkererwten
uit blik
▢
Zout
▢
Peper
▢
Olijfolie
▢
Verse
koriander
Instructies
Maak een mengsel van paprikapoeder, komijn, koriander, kardemom en zout.
Wentel het lamsboutje door dit mengsel en druk het goed aan.
Laat het even intrekken.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin het vlees bruin.
Voeg vervolgens de gesnipperde knoflook en de tomatenpuree toe.
Voeg een glas water (of bouillon) toe aan het vlees, samen met de yoghurt en de uitgelekte
kikkererwten.
Laat alles ongeveer 30 minuten stoven op een vlamverdeler.
Serveer het gerecht met verse koriander en witte rijst (gekruid op Indiase wijze).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Curry's
/
Lamsvlees
Land van herkomst
India