Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dadar Tahoe 2
omelet van tahoe uit Wonosobo
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met dikke bodem
deksel
magnetron
Ingredients
▢
½
blok
tahoe
▢
2
eieren
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
1
prei
beetje dunne fijngehakt
▢
3
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
tenen
knoflook
geperste
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
3
eetlepel(s)
ketjap
▢
½
theelepel
ve-tsin
▢
peper
▢
zout
Instructions
Verkruimel de tahoe, vermeng hem de uiterst fijngehakte prei, peper, zout, ve-tsin en losgeklopte eieren.
Bak hier in een koekenpan met dikke bodem een omelet van.
Keer hem om op een deksel en laat hem zachtjes met de ongebakken zijde naar onderen weer in de pan glijden en bak hem zachtjes lichtbruin en gaar.
Meng de ketjap door de sambal, voeg het citroensap toe en giet de saus over de omelet.
Magnetron:
Doe de olie in een glazen deksel (ø 24 cm) en verwarm deze onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
Schenk het eimengsel erop en verwarm het onafgedekt 5 à 6 min. op 70%.
Schep halverwege de bereidingstijd de gestolde buitenkant naar binnen en de gestolde binnenkant naar buiten.
Serveer de omelet met de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië