Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dadel Beignets
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
verse
dadels
▢
12
amandelen
▢
100
g
bloem
▢
2
eierdooiers
▢
Geraspte sinaasappelschil
▢
½
liter
bier
▢
1
eetlepel
gesmolten boter
▢
2
eiwitten
▢
3
eetlepels
suiker
gemengd met kaneel
Instructies
Ontvel de dadels en snijd ze in de lengte door.
Vervang de pit door een amandel.
Meng bloem, zout, suiker, sinaasappelschil en eierdooiers.
Roer bier en boter erdoor.
Laat het beslag 20 minuten rusten.
Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.
Druk de dadels goed dicht en doop ze in het beslag.
Bak ze in de frituur tot ze bruin zijn en wentel ze daarna door het mengsel van suiker en kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
Land van herkomst
Marokko
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch