Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dak Kalguksu
kippensoep met noedels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
kippenpootjes
▢
1
liter
water
▢
2
fijngesneden
sjalotjes
of Chinese bieslook
▢
3
teentjes
knoflook
in een vijzel fijngestampte middelgrote
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
2
eetlepels
Koreaanse chilipasta
Gochujang
▢
250
g
fettuccine
zelfgemaakte of Koreaanse kalguksu-noedels
Instructies
Maak de kippenpootjes schoon: verwijder vet en zenen.
Doe het water in een soeppan en leg de kippenpootjes erin.
Breng het water aan de kook, zet het vuur laag, schuim zo nodig af, en laat het geheel ongeveer 45 minuten trekken.
Neem de kippenpootjes uit de bouillon, haal het vlees van de botten, snijd het klein,
vermeng het met de sesamolie, de sojasaus en de chilipasta, en verdeel dit over 4 soepkommen.
Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de sjalotjes, knoflook en de fettuccine toe, en kook de pasta in 2-3 minuten beetgaar.
Schep de soep in de kommen over het kippenvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Korea