Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dashi
Japanse zeewierbouillon
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
l
water
▢
15
g
kombu
gedroogd breedbladig Japans zeewier
▢
35
g
bonitovlokken (vlokken van gestoomde
gerookte en vervolgens gedroogde
▢
bonito-tonijn)
▢
4
eetlepels
fijngehakte lente-ui
▢
3
eetlepels
reepjes zoete rode paprika
▢
4
eetlepels
snippers verse zalm
3 mm bij 3 cm
Optioneel:
▢
peper
Instructies
Verwarm het water met de kombu op een laag vuur.
Verwijder het zeewier net voordat het water begint te koken om te voorkomen dat er schuim
op de bouillon ontstaat.
Voeg de bonitovlokken toe en haal de pan van het vuur.
Wacht tot de vlokken zijn gezonken en giet de dashi door een fijne zeef.
Werk de bouillon af met fijngehakte lente-ui, reepjes zoete paprika en snippers verse zalm.
Kruid eventueel met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch