Kook de sereh gedurende 10 minuten in het water en laat het vervolgens een half uur
trekken.
Verwijder de sereh uit het water na het trekken.
Voeg de Su Su / Dawet siroop, melk, en kokosmelk toe aan het sereh-water en meng alles
goed.
In de echte Javaanse Dawet horen maïzenasliertjes.
Kook 300 ml water met 3 eetlepels maïzena tot een dikke pap.
Doe de pap in een vergiet met daaronder een pan met koud water om de maïzenasliertjes
stevig te maken en plakken te voorkomen.
Druk de maïzenapap door het vergiet, giet het water af en voeg de maïzenasliertjes toe aan
de Dawet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Dawet in een longdrinkglas en roer het voor consumptie goed door.Variatietip:
Voeg jonge kokosvlees uit blik toe in plaats van maïzena sliertjes.
Voeg naar smaak gecondenseerde melk toe.