Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
De lekkerste eenvoudige stamppot zuurkool
Stamppot zuurkool is ook weer z'on oerhollands gerecht. Ik kreeg vaak vrienden van mijn kinderen aan tafel die zeiden geen zuurkool te lusten, maar na mijn stamppot geproefd te hebben maar bleven opscheppen
Porties:
4
tot 6
Total time
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1250
gram
kruimige aardappelen
▢
1
pakje naturel zuurkool
▢
250
gram
dobbelsteentjes vet spek
▢
2
lekkere rookworsten
▢
Zakje
jus voor stamppot
▢
25
gram
roomboter
▢
250
ml
water
▢
Zakje
stamppotjus
Instructies
Schil 1250 gram kruimige aardappelen en snij ze in niet te grote stukken
Was de aardappelen
Zet ze onder ruim water
Voeg zout naar smaak toe
Haal de zuurkool uit de verpakking doe het in een vergiet
Spoel goed af met ruim koud water
(Dit maakt de zuurkool milder van smaak)
Doe de zuurkool bij de aardappelen in de pan
Haal de rookworsten uit de verpakking en leg ze op de aardappelen met zuurkool
Kook het geheel totdat de aardappelen goed gaar zijn.
Haal de rookworsten uit de pan.
Giet de aardappelen met zuurkool af
Zet een koekenpan op hoog vuur
Bak de vetspekblokjes glazig
(Bak ze niet te ver door)
En doe ze bij de aardappelen en zuurkool
Stamp het geheel goed
Schep het geheel om, om te zien of aardappelen goed gestampt zijn
Smelt 25 gram roomboter
Voeg 250 ml koud water en de inhoud van het zakje stamppot jus toe
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lekkere milde stamppot smeuige zuurkool stamppot die zelfs de niet echte zuurkool liefhebbers doet smullen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
Land van herkomst
Nederland