Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Deegflapjes met kaasvulling
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
8 stukjes keukentouw
, of wit breikatoen
Ingrediënten
▢
4
vellen
fillobladerdeeg
á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
▢
50
g
boter
of margarine
▢
100
g
verse roomkaas
▢
1
eierdooier
▢
75
g
geraspte belegen kaas
of oude kaas,
▢
8
sprietjes
bieslook
Instructies
ca. 2 uur van tevoren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
In pannetje boter smelten.
In kom roomkaas, eierdooier en geraspte kaas door elkaar roeren.
Bieslook boven kom fijnknippen en door kaasmengsel roeren.
Plakjes fillobladerdeeg dun met boter bestrijken, dubbelvouwen en in lengte halveren.
Nieuwe bovenkant met boter bestrijken.
Midden op elk plakje deeg 1/8 deel van room kaasmengsel scheppen.
Punten van deeg samen nemen en vastbinden met touwtje.
Met boter bestrijken.
Pakketjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaarbakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Kaas