visdraad, of ijzergaren om de visrolletjes vast te binden
Ingrediënten
800ggefileerde geep
250gaardappelsin blokjes
250gbloemkoolroosjes
150gworteltjesin stukjes
200gdiepvriesdoperwtjes
Peterselie
35gboter voor de saus
50gbloem voor de saus
Citroensap voor het visnat
Witte peper
Zout naar smaak
Mosterd voor de saus
Een potje zure room
Instructies
Voorbereiding:
De geep fileren.
Snijd met een mes langs de ruggengraat van de geep, aan één zijde van de ruggegraat, vanaf de kop.
Verwijder de ruggraatjes die nog in het filet zitten.
Dit is een precies werkje.
Bereiding:
Leg de geepfilets met de vleeskant naar boven naast elkaar en bestrooi ze licht met zout en peper.
Plaats een plukje grof gesneden peterselie aan de kopzijde van het filet en rol het geepfiletje op.
Bind de rolletjes vast met visdraad of ijzergaren.
Plaats de visrolletjes in een ondiepe pan met een laagje water waarin wat citroensap is toegevoegd en breng ze tegen de kook aan.
Laat ze ongeveer vijf minuten pocheren met de deksel op de pan.
Zeef en bewaar het kooknat voor de saus.
Doe de in roosjes gesneden bloemkool, de worteltjes in stukjes en de aardappelblokjes samen met de doperwtjes in een pan met een laagje water en kook ze ongeveer 10 minuten.
Bewaar ook het kookvocht voor de saus.
Maak een roux voor de saus door de 35 g boter in een pannetje te smelten en de bloem erdoor te roeren tot er een bal ontstaat.
Breng deze roux op de juiste dikte met het kooknat van de vis en de groenten.
Breng de saus op smaak met mosterd, peper, zout en voeg veel fijngehakte peterselie toe.
Voor extra smaak kun je de saus afmaken met zure room.
Leg de visrolletjes bovenop de gekookte groenten en giet de saus erover.
Serveer het restant van de saus apart in een kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan worden geserveerd met vers knapperig stokbrood of met gekookte witte rijst.