Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Délices aux Poires - Perencake
Een luchtige en geurige perencake, perfect voor de feestdagen. Deze heerlijke cake combineert de zoetheid van peren met een vleugje kaneel en vanille voor een verfijnd dessert.
Porties:
10
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakblik van 27 x 35 cm, ingevet
kom
mixer
Ingrediënten
▢
6
peren
▢
4
eieren
▢
250
g
fijne suiker
▢
125
g
zachte boter
▢
250
g
bloem
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
zakjes
vanillesuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Klop in een kom de eieren samen met de suiker tot een schuimig mengsel.
Meng de zachte boter erdoorheen.
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel en vanillesuiker.
Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het eimengsel.
Schenk het beslag in het ingevette bakblik.
Leg de peren met de bolle kant naar boven in het beslag.
Bestrooi met suiker.
Bak de cake gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven.
Serveer de cake lauwwarm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze perencake passen verschillende wijnen:
Witte wijn
: een frisse, geurige Sauvignon Touraine.
Rode wijn
: een stevige Côtes-du-Rhône Village.
Dessertwijn
: een zoete Muscat de Beaumes-de-Venise.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst