Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Dennekoeken
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
beslagkom
Koelkast
Oven
rooster
Ingrediënten
▢
125
gr
boter
▢
4
eieren
▢
500
gr
bruine suiker
▢
1
mespunt
zout
▢
4
tl
koekkruiden
▢
600
gr
bloem
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
bloem
om uit te rollen
▢
5
el
licht bier
▢
150
gr
hagelsuiker
of greinsuiker
▢
boter
om in te vetten
Instructies
Roer de boter in een beslagkom zacht en voeg er stuk voor stuk de eieren toe.
Suiker, zout en kruiden erbij doen, goed vermengen en dan bloem en bakpoeder erover zeven.
Tot een stevig deeg kneden, inpakken en minstens 1 uur in de koelkast op smaak laten komen.
Verwarm de oven voor tot 200°C (hetelucht 180°C).
Bestuif een werkvlak met een beetje bloem, rol het deeg uit tot ½ cm dikte en steek er ronde koeken uit.
Bestrijk de koeken dun met bier en strooi de grove suiker erover.
Leg ze op een ingevet bakblik en bak ze 20 minuten tot de koeken knapperig zijn.
Meteen na het bakken van de dennekoek van het bakblik nemen en op een rooster laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Goed afgesloten in een trommel zijn de koeken lang houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek