Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Deseleyer corbasi
spliterwtensoep
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
erwten
één nacht geweekt
▢
2
liter
kippenbouillon
▢
½
theelepel
zout
▢
peper
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
ui
▢
1
eetlepel
fijngehakte wortel
▢
2
eetlepels
fijngehakte selderijblad
▢
125
gram
fijngehakte spinazie
▢
1
eetlepel
munt
of 1/2 theelepel gedroogde munt
▢
2
eetlepels
peterselie
Instructies
Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan.
Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten.
Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut.
Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door.
Wrijf de soep door een zeef en pureer haar.
Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Turkije