Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dikke Roomboterspeculaas
Deze dikke roomboterspeculaas heeft een heerlijk kruidige smaak en een knapperige bite. Perfect voor de herfst en winter, vooral tijdens Sinterklaas!
Porties:
12
inclusief rusten en bakken
1
uur
uur
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Bakplaat
Bakpapier
deegroller
taartrooster
Ingrediënten
▢
450
g
bloem
▢
350
g
roomboter
▢
225
g
basterdsuiker
▢
5
tl
bakpoeder
▢
4
el
speculaaskruiden
▢
Snufje
zout
Instructies
Meng de bloem, basterdsuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel.
Kneed met koele handen tot een soepele deegbal die geen deegresten meer achterlaat.
Rol het deeg op een met boter ingevette of met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
Laat het deeg 1 uur rusten op een koele plaats.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de speculaas in het midden van de oven gedurende 35 minuten.
Laat het gebak kort afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om volledig koud te worden.
Snijd in stukken en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een kop warme chocolademelk of kruidige thee voor een heerlijk wintermoment.
Wijnadvies:
Een
zoete dessertwijn
zoals een
Pedro Ximénez sherry
of een
Glühwein
past perfect bij de rijke speculaassmaak.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Sinterklaas