Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dikke speculaasbrokken van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
kom
Oven
Zeef
Ingrediënten
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
zout
naar smaak
▢
2
eetlepels
speculaaskruiden
▢
150
gram
lichtbruine basterdsuiker
▢
75
gram
boter
▢
4
eetlepels
melk
▢
50
gram
amandelen
ontvliesde
Instructies
Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit,
Strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ± 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C).
De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas