Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Diós beigli
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
bakblik
Ingrediënten
▢
500
g
bloem
▢
250
g
margarine of boter
▢
60
g
poedersuiker
▢
2
ei
▢
30
g
gist
▢
zout
voor de vulling
▢
250
g
suiker
▢
250
g
walnoot
▢
2
deciliter
melk
▢
80
g
rozijnen
▢
vanillesuiker
▢
citroen
▢
kaneel
▢
paneermeel
▢
1
ei
▢
2
deciliter
water
Instructies
De gist in een beetje lauwe melk oplossen.
De bloem met de margarine, een snufje zout en de suiker door elkaar roeren, dan de eieren en de gist toevoegen.
Dit alles goed door elkaar mengen.
Er moet een niet al te stijf deeg ontstaan, eventueel wat lauwe melk toevoegen.
Zo lang kneden, totdat het deeg soepel is en van de handen valt.
Toedekken en op een lauwe plaats ± 10 minuten laten rusten.
Intussen de vulling maken.
De rozijnen wassen en drogen.
De walnoten malen.
In een pan de suiker met 2 dl melk of water doen en opkoken.
De gemalen walnoten, kaneel, rozijnen en citroenschil toevoegen.
Al roerende aan de kook brengen, daarna van het vuur nemen.
Dit mengsel mag niet te zacht zijn, anders barst de beigli onder het bakken.
Indien dit mengsel toch te zacht is dan wat paneermeel toevoegen.
Af laten koelen.
Het deeg in tweeën delen en er broodjes van maken.
Op een deegplank of aanrecht beide delen heel dun uitrollen, zodat u een vierkante lap krijgt.
Elke lap besmeren met de helft van het walnotenmengsel.
Oprollen als een Zwitserse rol en op een ingevet bakblik op een afstand van elkaar leggen.
Elke rol op ca. 5 plaatsen elk met een breinaald inprikken.
Een ei met een beetje melk opkloppen en hiermee de beigli insmeren.
Even laten rusten en weer besmeren met het ei.
De oven voorverwarmen en de beiglis bij 170 C ± 1 uur in het midden van de oven gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Hongarije