Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Domates Kebabi Firindan
Deze heerlijke tomaten met vlees uit de oven hebben een heerlijke mediterrane smaak.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
runderlappen
om te stoven
Voor de marinade:
▢
1
kopje
Turkse olijfolie
▢
3
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
1
eetlepel
marjolein
gedroogde
▢
1
Spaanse peper
fijn gesneden
▢
1
eetlepel
citroenschil
geraspte
▢
1
theelepel
komijn
gemalen
En verder:
▢
2
uien
gesnipperd
▢
8
tomaten
ontveld, uitgehold en in blokjes gesneden
▢
2½
dl
vleesbouillon
eventueel van een tablet
▢
Cayennepeper
optioneel
▢
Zout
▢
peterselie
Fijngehakte
Instructies
Snijd het vlees in dobbelstenen of vraag de slager dit voor je te doen.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een kom de Turkse olijfolie met knoflook, marjolein, Spaanse peper, geraspte citroenschil en gemalen komijn.
Voeg het vlees toe aan de marinade en meng goed.
Laat het vlees minstens 1 nacht in de koelkast marineren, af en toe omscheppen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit een pan op het vuur en schroei het vlees in porties dicht.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Bak de gesnipperde ui kort in dezelfde pan totdat deze glazig is.
Voeg dan de tomaten en bouillon toe, breng aan de kook.
Doe het vlees terug in de pan en plaats de pan in de oven.
Laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is, ongeveer 2 à 3 uur, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees.
Breng de tomatenkebab op smaak met cayennepeper en zout, en strooi er fijngehakte peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood, rijst en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Turkije