Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Domates Salatasi
Deze frisse tomaten-komkommersalade is een klassiek Turks voorgerecht.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
tomaten
▢
1
kleine
komkommer
▢
1
ui
▢
Zout en peper
▢
100
gram
feta
kaas
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
3
eetlepels
azijn
▢
Sap van 1 citroen
▢
Bieslook
Instructies
Was de tomaten en komkommer en dep ze droog.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd ook de komkommer in dunne plakjes.
Schik zowel de plakjes tomaat als komkommer op een schaal.
Pel de ui, snipper hem fijn en strooi deze over de tomaat en komkommer.
Breng de groenten op smaak met zout en peper en verdeel de in stukjes gesneden feta erover.
Besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en het sap van de citroen.
Laat de salade minstens een kwartier trekken (liefst in de koelkast) en bestrooi voor het opdienen met fijngehakte bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch