Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doperwtjes en raapjes met basilicum
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
erwtjes
niet gedopte of 350 gr gedopte
▢
erwtjes
▢
500
gr
jonge raapjes
▢
6
jonge uitjes
▢
75
gr
boter
▢
zout
▢
1
koffielepel
fijne suiker
▢
peper
▢
1
kruidentuiltje
tijm, laurier, peterselie
▢
1
tak
basilicum
Instructies
Dop de erwtjes.
Schil de raapjes en snijd ze in julienne.
Pel de uitjes en laat ze in de warme vetstof langzaam zacht worden.
Voeg er de doperwtjes en de raapjes bij, leng aan met 1 dl wateren kruid naar smaak.
Bestrooi met de suiker, voeg het kruidentuiltje toe, dek de pan af en laat 20 minuten zachtjes koken.
Ga het vloeistofpeil na en giet er zo nodig water bij.
Was de basilicumblaadjes, snijd ze fijn en voeg ze aan het einde van de kooktijd bij de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht bij geroosterd vlees, bijvoorbeeld bij lamskoteletten.
Vegetarisch
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch