Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dorade met citroen en sjalotten
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
mooie
dorade
1500 kgof 2 middelmatig grote
▢
2
citroenen
▢
4
sjalotten
▢
1
bosje
peterselie
▢
1
teentje
knoflook
▢
50
g
boter
▢
1
takje
tijm
▢
peper
▢
zout
Instructies
Vraag aan uw vishandelaar de vis schoon te maken en te schubben.
peterselie, sjalotten en knoflook samen hakken.
Zout en peper er bij doen en de vis er mee vullen.
snijd de citroenen in dunne schijfjes.
Snij in 2 gelijke delen middendoor.
leg de dorade in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel.
Snijd met een scherp mes schuine, evenwijdige inkepingen in de vis, tot op de graat en glijd in elke keep een stukje citroen.
Peper en zout toevoegen en het takje tijm.
Doe er klontjes boter op en zet 20 a 30 min.
in een hete oven.
opdienen met gekookte aardappelen, met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bijpassende wijn
een witte droge wijn: gros-plant of muscadet
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis