Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dosa's
Kruidige flensjes
Porties:
10
-15 stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
blender of keukenmachine
Koekenpan
Ingredients
▢
175
gram
basmatirijst
▢
100
gram
linzen
▢
2
liter
koud water
▢
2
theelepel
zout
▢
½
theelepel
kurkuma
▢
3
dl
melk
▢
100
gram
ghee om te bakken
Instructions
Vermeng de rijst met de linzen en spoel ze grondig.
Laat ze uitlekken, doe over in een grote kom en voeg het water toe.
Laat 24 uur weken.
Laat het mengsel weer uitlekken en maal het fijn in een blender of keukenmachine.
Bestrooi met zout en kurkuma, giet de melk erbij en klop hiervan een beslag.
Laat wat ghee smelten in een koekenpan met dikke bodem en giet er voldoende beslag in om de hele bodem te bedekken.
Bak alleen één kant tot het midden stolt en laat op een verwarmd bord glijden.
Herhaal met de rest en voeg zo nodig meer ghee toe.
Serveer warm met een keuze aan chutneys. Of eet de dosa's met
gehaktkoekjes/Shami kebab of Indiase roereieren/Ekoori.
Noot: Deze flensjes worden meestal vers gebakken als ontbijt genoten. Ze
gaan uit van de twee meest verkrijgbare ingredinten in India: rijst en linzen.
Dosa's worden traditioneel gebakken op een verhitte vlakke steen, maar een
ondiepe koekenpan is ook goed. Voor de liefhebber: klop voor het bakken
50-100 gr gehakte koriander of spinazie, of 1 theelepel karwijzaad of
anijszaad door het beslag; zo verkrijgt men een nog gekruidere smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch