Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doufu Shaomai
dimsums met tahoepaddestoelvulling
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
3
gedroogde chinese paddestoelen
▢
½
blok
tahoe
250 gram
▢
2
lente-uitjes
▢
1
cm
gemberwortel
▢
2
waterkastanjes
uit blik
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
teen
knoflook
▢
1
ei
▢
1
eetlepel(s)
lichte sojasaus
▢
1
theelepel
sesamolie
▢
1½
eetlepel(s)
maïzena
▢
2
eetlepel(s)
gedroogde zeewierreepjes
▢
zout
Instructions
Paddestoelen 30 min. in heet water weken.
Tahoe in stukken snijden en fijn prakken.
Lente-uitjes fijn snipperen.
Gember schillen en fijn snipperen.
Waterkastanjes fijn snijden.
Stelen van paddestoelen verwijderen en hoeden heel fijn snijden.
Olie verhitten en gember en lente-uitje 2 min. zachtjes bakken.
Tahoe, waterkastanje en paddestoelen toevoegen.
Knoflook erboven uitpersen.
Op hoog vuur 2 min. roerbakken. Intussen ei splitsen en eiwit loskloppen.
Door tahoemengsel sojasaus, sesamolie en zout roeren.
Van het vuur nemen en helft van eiwit en maïzena erdoor roeren.
Laten afkoelen.
Deeglapjes vullen met mengsel en garneren met zeewierreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zie verder basisrecept dimsums.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch