Roer in een kom de boter los met de fijngesneden knoflook en gedroogde dragon.
Breng op smaak met zout en peper en vul de buikholte van de kip met de dragonboter.
Wrijf de buitenkant van de kip in met zout, peper en olijfolie.
Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een ingevette braadslede.
Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip gedurende 25 minuten.
Keer de kip, bedruip met het braadvocht en braad nog ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Controleer de gaarheid door een punt van een mes of satéstokje in het dikste deel van de kippendij te steken; het uitlopende vocht moet helder van kleur zijn.
Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Schenk het bakvet, behalve 4 eetlepels, voorzichtig uit de braadslede.
Plaats de braadslede op matig vuur en voeg de cognac toe.
Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem.
Laat de jus iets inkoken en schenk het over de kip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van de dragon gebraden kip.