Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Droomkoek
Dit Deense recept voor droomkoek levert een smaakvol gebak op.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
300
g
witte basterdsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
250
g
zelfrijzend bakmeel
▢
2
dl
melk
▢
50
g
boter
▢
125
g
boter
▢
100
g
gemalen kokos
▢
250
g
donkerbruine basterdsuiker
▢
½
dl
melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kluts 4 eieren met 300 g witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot het goed schuimend is. Meng dit eimengsel met 250 g zelfrijzend bakmeel.
Kook 2 dl melk in een pannetje met 50 g boter en meng dit voorzichtig in het deeg.
Doe dit in een platte vorm (24x32 cm) en bak het in de onderste helft van de oven gedurende 20 minuten op 200 ºC.
Terwijl de cake bakt, bereid je de vulling.
Smelt 125 g boter, 100 g gemalen kokos, 250 g donkerbruine basterdsuiker en ½ dl melk in een pannetje.
Giet de vulling over de cake en verdeel deze gelijkmatig.
Zet het geheel onmiddellijk weer terug in de oven die je inmiddels hebt ingesteld op 225 ºC en bak het nog eens 5 minuten.
Haal de cake uit de oven, laat hem afkoelen en snijd hem in stukken.
Dit heerlijke gebak is perfect om te serveren met koffie of thee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Denemarken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch