Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Druiventaart
Deze druiventaart is een heerlijk gebak om van te genieten.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
g
boter
▢
250
g
bloem
▢
Zout
▢
3
eieren
▢
500
g
witte druiven
▢
Zwarte druiven
▢
75
g
suiker
▢
50
g
griessuiker
▢
15
cl
room
Instructies
Kneed de zachte boter met de suiker tot het een glad mengsel is.
Voeg dan een heel ei toe.
Als het mengsel glad is, voeg dan de bloem en een snufje zout toe.
Kneed het deeg tot een bal en laat het minstens 1 uur rusten.
Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm.
Prik de bodem in met een vork.
Schik de blauwe druiven in het midden van het deeg, in de vorm van een tros, en vul de rest van de ruimte met witte druiven.
Klop 2 eieren, de room, en de suiker.
Giet dit mengsel over de druiven.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40 minuten.
Dien de taart lauw op, eventueel bestrooid met poedersuiker.
Deze druiventaart is een heerlijke traktatie, perfect voor bij de koffie of als dessert.
Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch