Klop de boter op 25 gram na met de suiker en vanille tot een romige, maar niet luchtige massa.
Klop het ei erdoor.
Voeg zout en bloem toe en meng alles tot een glad deeg.
Vorm er een platte, ronde bal van en leg hem verpakt in plasticfolie 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 175ºC/gasstand 2-3.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een 3 mm dikke lap en steek er 35 rondjes van 5 cm doorsnee uit.
Leg ze met steeds 2½ cm tussenruimte op een bakplaat met een antiaanbaklaag.
Bak de 12 tot 15 minuten.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Klop de overgebleven boter met de poedersuiker tot een bleke, romige massa.
Roer de verse roomkaas erdoor.
Besmeer de helft van de koekjes met jam en de andere helft met het roomkaasmengsel.
Druk er steeds twee tegen elkaar en bestuif ze met poedersuiker.
Bewaar ze maximaal 7 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Voor variaties, probeer de sinaasappelversie met een beetje geraspte sinaasappelschil of de variant met ahornsiroop en pecannoten voor een extra smaakdimensie.Wijnadvies:Serveer met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.