Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Duitse Frikadellen
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
varkens- of rundvlees
▢
1
ui
fijn gesnipperd
▢
1
oud broodje of 2 sneden toast
licht geroosterd
▢
1
kopje
melk
▢
1
ei
▢
1
tl
zout
▢
2
tl
peper
▢
1
tl
mosterd
▢
1
tl
marjolein
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
2
tl
peterselie
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
2
tl
lavas
maggikruid of 1 tl vloeibare maggi
▢
2
tl
neutrale olie
▢
Bloem of paneermeel
Instructies
Week het broodje of de twee sneden licht geroosterd brood in een kopje melk.
Snipper de ui redelijk fijn en hak de knoflook.
Meng alle ingrediënten behalve het geweekte broodje/brood in een grote kom goed door elkaar met de hand.
Gebruik geen mixer om een luchtige textuur te behouden.
Knijp het broodje/brood uit en voeg het toe aan het gehaktmengsel.
Meng opnieuw goed.
Vorm met je handen een bal gehakt en druk deze plat tot ongeveer 1,5 vingers dikte.
Wentel de frikadellen lichtjes in bloem of paneermeel.
Bak de frikadellen in een hete pan met olie of margarine op hoog vuur aan beide kanten scherp aan.
Verminder het vuur tot middelhoog en bak ze nog 15-25 minuten, waarbij je ze 1 of 2 keer omdraait tijdens het bakken.
Laat de frikadellen uitlekken op een bord of rooster bedekt met keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze stevige en smaakvolle frikadellen passen goed bij een Duitse Riesling of een lichte Duitse rode wijn zoals Spätburgunder (Pinot Noir).
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Duitsland