Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Duivelse scampi
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
grote scampi
ongepeld, ca16/20
▢
Boter
▢
1
eetlepel
cognac
▢
4
eetlepels
tomatenketchup
of meer naar smaak
▢
250
g
room
▢
1
eetlepel
currypoeder
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Pel de scampi en bak ze in wat boter tot ze gaar zijn.
Zorg ervoor dat je ze niet te lang bakt om uitdroging te voorkomen.
Overgiet de scampi met cognac en flambeer ze.
Haal de scampi uit de pan.
Meng in dezelfde pan de tomatenketchup en currypoeder.
Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.
Doe de scampi terug in de saus en verwarm nog een minuut op laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met brood. Als je dit als hoofdgerecht serveert, kun je de hoeveelheden verdubbelen en pasta erbij serveren.
Geniet van deze heerlijke gerechten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België